Festmények

Malasits Zsolt legtöbbet használt technikája az akril,- és az olajfestmény amely készül hagyományos módon vászonra, farostra de előszeretettel fest vásárolt vagy saját maga által készített kézműves papírra is. Az A3-as mérettől egészen a több négyzetméter nagyságú festményekig készít műveket.

Az új korszak

Malasits 2007-től célegyenesbe fordulva rátalál összetéveszthetetlenül egyedi képi világára. Ettől kezdve a filozófia hatja át művészetét. Az élet nagy kérdéseire keres és talál válaszokat.

Új arcos képek

Malasits Zsolt az úgynevezett “Magfejes” stílus melett párhuzamosan, teljesen hasonló képi világban, ha szükségsenek érzi, bizonyos képeire az alakoknak stilizált arcokat fest.

Szakrális

Malasits Zsolt korán felismerte hogy az igazi művészet csak idealista alapokra épülhet. Ennek megfelelően az Istennel való kapcsolatkeresése rendszeresen megjelenik festményeiben.

Korábbi képek

Malasits Zsolt 2007 előtt több művészeti korszakban is kereste igazi arcát. Már ebben az időszakban is tett fel komoly kérdéseket, kutatott a történelemben és a mitológiában is.

Olaj-kézműves papír képek

A “durva” rusztikus felületű kézműves papírra nagyon szívesen dolgozik. Rendszeresen készít saját maga is ilyen papírokat, amiknél szabályozni tudja a felület egyenletlenségét. Ez még látványosabbá teszi a végeredményt. A képek olajjal készülnek.

Nyomatok

Ez a technika nagyon ritkán alkalmazott, számitógépes háttérképből és meglévő festmények részleteiből montázzsal szervesen kapcsolódó nyomatokat hoz létre. Látványos és dinamikus végeredmények születnek melyek a színek és fény-árnyék kontrasztokra épülnek.